De grootouders van Terug Mee

Dit zijn Monique en Richard, mijn grootouders! 

Enkele jaren geleden vroeg Pepe om digitaal de koers uitslagen en het TV programma blad op te zoeken. In de krant werd namelijk niet alles meer zo gedetailleerd geplaatst. 

Zo hebben ze dus een eerste laptop aangeschaft.

Hoe werkt dit ding?

Natuurlijk hadden mijn grootouders nog geen idee waar de aan- en uitknop van de laptop zich bevond, waardoor het apparaat al snel terzijde werd geschoven. Dat liet ik niet zomaar gebeuren. Gewapend met een kop koffie en een gebakje schoof ik aan om hen te helpen. Mijn opa toonde enkel interesse om naar het scherm te kijken, zonder echt te willen leren hoe het apparaat werkte. Het was mijn oma die alles moest doen, zodat ze Richard, mijn opa, kon assisteren.

Ze woonden afgelegen en technologie was een vreemd begrip in hun huis. Voor mijn 75-jarige oma was de laptop een geheel nieuw fenomeen. Toch was ze vastberaden om het apparaat onder de knie te krijgen. In het begin belde ze me bijna elke week omdat ze per ongeluk iets had aangeklikt waardoor het scherm op zijn kop stond of in zwart-wit veranderde. We hebben er samen veel om gelachen, een mooie herinnering aan hoe ze stap voor stap de digitale wereld verkende.

En? Kan Meme er al mee werken?

Je kunt je vast wel voorstellen dat Monique inmiddels vaardig is met haar laptop; het zou immers vreemd zijn als dat niet zo was, gezien mijn beroep. Ze beheerst het apparaat met gemak! Richard moet soms geduldig zijn om zijn raceuitslagen te bekijken, aangezien Monique het druk heeft met het versturen van grappige GIFs naar haar vriendinnen op Facebook.

Wacht, jij wilt dit ook kunnen?

Mijn grootouders zouden niets liever willen dan je aanmoedigen! Voel je vrij om hieronder mijn contactgegevens te vinden, zodat je zonder verplichtingen meer informatie kunt opvragen over onze diensten.